Peek neemt lastig besluit

ERMELO - De organisatie van de Veluwse Trailrun heeft besloten dit hardloopevenement dit jaar niet door te laten gaan. Initiatiefnemer Gerard Peek betreurt dit besluit enorm. ,,Temeer omdat we er enkele weken geleden vanuit gingen het evenement te kunnen organiseren."

Peek meldde begin deze maand dat hij alles tegen het licht had gehouden en het protocol had aangepast. ,,Ik wilde graag het evenement toch door laten gaan en ik hoopte dat het zo’n beetje het eerste hardloopevenement was dat weer kon opstarten.” Maar natuurlijk blijft voor Peek en zijn vrijwilligers de gezondheid absoluut centraal staan. De huidige opleving van corona en het risico op een tweede golf van het virus heeft geleid tot het lastige besluit de Veluwse Trailrun te verplaatsen naar 2021. ,,De veiligheid en gezondheid van onze deelnemers uit heel Nederland, onze crew en bezoekers staan uiteraard voorop en was hierbij doorslaggevend. Ondanks al onze voorzorgsmaatregelen konden we geen 100% veiligheid garanderen," aldus Peek.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld wordt, mede omdat de organisatie al tal van extra kosten heeft gemaakt, niet teruggestort. De inschrijving voor het startbewijs en ook de extra’s, zoals T-shirt, blijven echter geldig voor de editie van 4 september 2021. Peek: ,,Op basis van de Algemene Voorwaarden zijn we niet verplicht deze regeling aan te bieden, maar we willen toch graag alle deelnemers tegemoetkomen in deze uitzonderlijke tijd."

Verbinden 

De organisatie en de gemeente vinden het belangrijk dat het ‘natuur’-event op de Veluwe naar de toekomst kan worden voortgezet. Verbinden van sport met natuur blijft belangrijk. De organisatie kijkt met veel vertrouwen uit naar volgend jaar, waar wellicht, met nieuwe regels, het evenement mooier en gezelliger kan worden neergezet. ,,We betreuren dit besluit van verplaatsing, maar we hopen op begrip en zien deelnemers graag volgend jaar gezond aan de start van de Veluwse Trailrun 2021."