ZEW verzorgt demonstraties

ERMELO - Op vrijdag 21 en 28 augustus organiseert Interactie Ermelo samen met zwemvereniging ZEW een zwemclinic in Calluna. De trainers geven deze vrijdagmiddag een eerste indruk van verschillende zwemtakken. Uiteraard komen de verschillende zwemslagen aan bod (o.a. zwemmen met een bal); een balletje overgooien; het stuwen op de rug; het uitvoeren van gebogen kniehouding.

Het programma geeft ook ruimte voor een kleine demonstratie, maar de deelnemers gaan vooral ook zelf aan de slag. Sinds 1953 verzorgt ZEW zwemactiviteiten binnen de gemeentegrenzen. Toch zijn veel inwoners nog altijd onbekend met deze zwemvereniging. ,,Zwemmen is gezond doordat je veel spiergroepen gebruikt en (in het water) gewrichten minder belast worden," vertelt Fokko de Gans namens ZEW. ,,Voor jeugd is bewegen belangrijk, maar het sociale aspect is ook nodig, want zwemmen is vooral een teamsport. Binnen ZEW willen we daar nog graag een element aan toevoegen: het is vooral een gezellige vereniging waar je samen met je leeftijdsgenoten kan werken aan sportieve prestaties."

Vanwege de RIVM maatregels is het nodig dat je je inschrijft. De gratis zwemclinic vindt plaats in zwembad Calluna tussen 15.30-17.00 uur. Aanmelding kan via de website www.zew-ermelo.nl waar ook aanvullende informatie is te vinden.