WerkCentraal

Een verrassende route door diverse landschappen

ERMELO - VVV Ermelo organiseert op zaterdag 19 september een Nazomerfietsdag, een verrassende route die door diverse gebieden en landschappen. Deze fietstocht op eigen gelegenheid heeft drie verschillende afstanden, namelijk 20, 40 en 55 kilometer, zodat jong en oud kunnen deelnemen.

De tocht gaat via de Ermelose Schaapskooi, langs het landgoed Staverden, via de Elspeetse heide langs de Stakenberg en door de bossen richting Hierden en Harderwijk. Vervolgens langs de waterkant door Horst terug naar Ermelo. De standaard route is 40 kilometer lang en men kan deze verlengen tot 55 km. of verkorten tot 20 km. ,,Samen met een aantal ondernemers proberen wij deze dag gezellig en feestelijk te laten verlopen," vertelt Ronnie Regeling namens de VVV Ermelo. ,,Deelnemers krijgen een actie- en stempelkaart mee waarmee u aantrekkelijke kortingen krijgt bij diverse horecagelegenheden langs de route. Na afloop van de fietstocht ontvangt iedere deelnemer een herinnering."

Starttijd

De VVV hanteert een bepaald aantal starters per half uur, dus het is mogelijk (maar niet verplicht) om een starttijd te reserveren. Men kan vertrekken vanaf 8.30 uur en men heeft tot 18.00 uur om de herinnering op te halen. Reserveren kan telefonisch via tel. 0341-552200/06-44470591 of per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook kan men langskomen bij het VVV kantoor aan de Stationsstraat 20. De kosten voor deze fietsdag zijn € 3,50 voor volwassenen en € 2,25 voor kinderen (t/m 12 jaar). www.ermelobuitenleven.nl.