WerkCentraal

Verken werelden uit het verleden

ERMELO/ REGIO - Tijdens de Kinderboekweek neemt de Bibliotheek kinderen mee op reis door de geschiedenis van de regio Noordwest Veluwe. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

De hele maand september maken kinderen kans op exclusieve VIP tickets voor een speciale voorstelling van theater Brillekip en Spiegel bij Bibliotheek Noordwest Veluwe. Vinders van een gouden ticket in de gereserveerde kinderboeken mogen samen met een vriend, vriendin, broertje of zusje naar de voorstelling. 

Junior college ‘De archeoloog vertelt’

Op woensdagmiddag 7 oktober zijn in Ermelo en Putten twee archeologen aanwezig die een junior college en workshop geven rondom archeologie. Zo ontdekken kinderen wat grafheuvels zijn en welke voorwerpen een archeoloog gebruikt. Tijdens de Kinderboekenweek is er in iedere vestiging een speurtocht. 

Kleurplaat

Doe mee aan de kleurwedstrijd en maak kans op een leuke prijs. De kleurplaat is binnenkort te downloaden via de site en af te halen bij de Bibliotheek, de Bruna en bij Riemer en Walinga in Ermelo. Lever je kleurplaat uiterlijk 14 oktober in bij de Bibliotheek en maak kans op een mooi boek!

Afsluiting 

Het feestelijke programma wordt afgesloten met Masja Parlevliet, schrijfster van het boek ‘Swoertje wroet in vroeger’. Het kinderboek vertelt het verhaal over Swoertje, een zwijntje dat vriendjes wordt met een das. Samen gaan ze op zoek naar het verhaal achter de mooie spulletjes die Rob de Das in zijn woning heeft liggen. De woning blijkt namelijk een grafheuvel te zijn… In dit avontuur leren de kinderen spelenderwijs meer over grafheuvels - van de oudste en grootste grafheuvels in Nederland tot bijvoorbeeld de bijzondere vondsten die daarin gedaan zijn. 

Museumkar

Ga ook mee terug in de tijd met de Museumkar van Museum Het Pakhuis. Nu is er op school een digibord en werk je met een tablet in de klas, maar hoe ging dat in de tijd van opa en oma? Een museummedewerker zal alles vertellen over de school van vroeger… zou dat heel anders zijn dan nu? www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl