WerkCentraal

Lydia Rood komt naar Ermelo

ERMELO/ HARDERWIJK - Volgende week trapt de bibliotheek de Kinderboekenweek af met twee grote kinderboekenschrijvers in de vestigingen: Marcel van Driel en Lydia Rood. Op zaterdag 10 oktober ontvangt de bibliotheek nóg een schrijver van formaat, namelijk Masja Parlevliet van het boek ‘Swoertje wroet in vroeger’.

Woensdagmiddag 30 september is Lydia Rood om 13.30 uur in Nunspeet aanwezig en om 15.00 uur in Ermelo. Lydia Rood wordt ook wel een duizendpoot genoemd, omdat ze zo veel verschillende soorten verhalen schrijft. Spannende en droevige, ernstige en grappige, lange en korte, over toen en nu. Het borrelt in haar hoofd van de verhalen en het liefst verhalen waaraan je zelf kunt meedoen. Schrijven, zegt ze, lijkt op spelen: je doet of je ergens anders en iemand anders bent. Bij haar boek ‘Sprookjes van Degouve’ hoort dan ook een spelverhaal en iedereen kan meedoen.

'Alle Hens'

De tweede kinderboekenschrijver Marcel van Driel verzon als kind al vreemde verhalen, en zijn ouders vroegen zich soms af of hij van een andere planeet kwam. Hij heeft nu al meer dan vijftig boeken op zijn naam, zoals de Superheldenreeks. Op woensdagmiddag 30 september is hij om 13.30 uur in Harderwijk te vinden en om 15.00 uur in Putten. Hij werkte ook mee aan 'Alle Hens!' met stoere verhalen over het leven aan boord van de schepen van helden als Michiel de Ruyter en Piet Hein. Kom luisteren en leer meer over de geschiedenis van de Nederlandse marine. 

Swoertje

De Kinderboekenweek wordt afgesloten op zaterdag 10 oktober met schrijfster Masja Parlevliet, bekend van het boek 'Swoertje wroet in vroeger'. Het kinderboek vertelt het verhaal over Swoertje Zwijn, een zwijntje dat vriendjes wordt met een das. Samen gaan ze op zoek naar het verhaal achter de mooie spulletjes die Rob de Das in zijn woning heeft liggen. De woning blijkt namelijk een grafheuvel te zijn… In dit avontuur leren de kinderen spelenderwijs meer over grafheuvels - van de oudste en grootste grafheuvels in Nederland tot bijvoorbeeld de bijzondere vondsten die daarin gedaan zijn. Naast schrijfster, is Masja ook gemeente- archeoloog in Apeldoorn. Neem dus vooral eigen vondsten mee, dan kan Masja er van alles over vertellen!