WerkCentraal

Op zoek naar vogels, beestjes en zaden

ERMELO - In het kader van het weekend van de veldbiologie houden de KNNV en het NMP Ermelo een ontdekwandeling in de Natuurtuin van Ermelo. Belangstellenden gaan op zoek naar negen vogels, acht kleine beestjes en bij negen zaden de bijbehorende planten zoeken.

Veel mensen genieten dagelijks van de natuur. Sommigen kennen alle plantjes bij naam, anderen zien meer het geheel met alle prachtige kleuren en vergezichten. Sommigen maken zich zorgen, anderen denken dat het wel goed zal komen met het klimaat en de natuur. Hoe dan ook, voor een duurzame samenleving heb je natuur nodig. Een natuur, die uit heel veel verschillende plantjes, dieren en insecten bestaat, met een grote biodiversiteit. De Natuurtuin is daar een voorbeeld van.

De Natuurtuin is te vinden tussen de Konijnenwal en de Zandkampweg. Fietsparkeerplaats bij de ingang aan de zijde van de Konijnenwal. 
Op zaterdag 3 oktober zijn de vrijwilligers in de Natuurtuin van 10.00 uur tot 16.00 uur. Op vrijdag 2 oktober en op zondag 4 oktober staan er folders klaar voor mensen die niet op 3 oktober kunnen.