Blad verzamelen

ERMELO - De herfst is begonnen en dat betekent veel afgevallen blad in tuinen en op de weg. Ook bomen die de gemeente onderhoudt, verliezen hun blad. Daarom plaatst de gemeente elk jaar bladkorven op verschillende plekken in het dorp. De bladkorven blijven staan tot half december.

De bladkorven worden geplaatst om overlast van bladeren zoveel mogelijk te voorkomen. Dit doet men als service naar de inwoners. Het kan wel zijn dat men een stukje moet lopen of rijden om bladafval kwijt te kunnen. Zie de bladkorven als een brenglocatie, net als de glas- blik- en textielcontainers. Bij de plaatsing van de bladkorven kijkt men naar een goede verdeling over de gemeente. Maar ook de bereikbaarheid en het aantal gemeentelijke bomen op een plek, spelen mee bij de verdeling.

Waar staan de bladkorven?

De bladkorf bij de Amaliahof is vorig jaar weinig gebruikt. Dit jaar zet de gemeente daarom de korf op een andere plek. In wijk Noord staan veel gemeentelijke bomen, maar geen bladkorven. Bewoners van wijk Noord mogen het blad naar de kant van de weg vegen. Dit wordt door de buitendienst opgeruimd. De korven staan op de Lange Haeg bij Kolevaarserf tegenover nummer 65, Achtschepel / Rutgerskamp, Reigerstraat tegenover nummer 50, Meerkoetstraat tegenover nummer 27, Tuinfluiterstraat / Telgterweg tegenover nummer 97, Lijsterlaan tegenover nummer 35, Kievitsstraat tegenover nummer 77, Eksterstraat tegenover Leemkuul, Koperwiek op het gazon, Telgterweg / Wiekslag, Zuid IJsbaanweg tegenover nummer 44, Bloemfontein tegenover nummer 60, Kanoweg tegenover nummer 63, Grote Bloemkamp / Oude Telgterweg tegenover nummer 7-9, Dominee Medenbachweg / Oude Telgterweg, Kerkbrink op het gazon bij de kerk, Dirk Staalweg / Groeneweg hoek parkeerterrein, Willem de Zwijgerlaan naast nummer 2, Nokpan voor nummer 18, Oost Jasmijnweg ter hoogte van nummer 36, Hoge Wal tegenover nummer 64, Veluws Hof tegenover nummer 28, Veldweg tegenover nummer 30, Noord en centrum Horsterweg op Arie van der Meijdenplantsoen, Lelielaan bij monument '40-'45, Veldwijk Van den Berghlaan / van der Hooplaan
Speuld Garderenseweg tegenover nummer 130.