Stichting creëert sociale basis voor jongeren

ERMELO – Na de sloop van De Dialoog is er voor alle bruikbare spullen een nieuwe bestemming gezocht. De theaterlampen, het mengpaneel en de daarbij behorende kabels zijn overhandigd aan Peter Meijer van Stichting Help Curaçao.

Peter Meijer, oud-wethouder in Ermelo is al jaren betrokken bij de Stichting Help Curaçao en heeft de afgelopen jaren al veel bruikbare spullen, waar onder schoolmeubilair en verpleegmateriaal uit De Dillenburg, naar Curaçao laten verschepen. Daar kan men dit materiaal goed gebruiken. Zo ook de techniek van De Dialoog, deze krijgt een tweede leven op scholen op het eiland. Wethouder hans de Haan overhandigde dit materiaal aan Peter Meijer. Meijer legt uit dat het Nationaal Theater Sentro Pro Arte op de Schouwburgweg in Willemstad vorig jaar is afgebrand. Dit theater zal niet worden opgebouwd, maar juist gesloopt. ,,Nu willen we voorstellingen gaan geven op de scholen en daarbij kunnen we deze apparatuur goed gebruiken.’’ De theaterlampen worden in de nieuwe Dialoog vervangen door duurzame LED-verlichting.

Boeldag

Naast genoemde spullen, ontving Meijer in Ermelo nog meer materiaal. Meijer: ,,De Boeldag heeft elf dozen gevuld met allerlei speelgoed, zoals puzzels, gezelschapspellen, knuffels, autootjes enz. aan onze stichting geschonken.’’ De aangeboden spullen worden gebruikt voor de stichting Lesley Boys op Curaçao. ,,Deze stichting staat ervoor om de jeugd en jongvolwassenen van het eiland te inspireren om voor sport te kiezen. Sport is nl heel erg geschikt voor het binden van zowel de jeugd als volwassenen. Zij geloven namelijk in de maatschappelijke kracht van sport en de kansen die het biedt om de stedelijke jeugd te betrekken bij de samenleving. Daarnaast wil deze stichting ook wat doen voor de wijken. Dit doen zij door activiteiten aan te bieden in de vorm van naschoolse activiteiten en tijdens de pauzes van zowel middelbare- als basisscholen.’’