Wandelevenement verhuist naar Interactie 

ERMELO - De organisatie van de Ermelose Avond 4-daagse verhuist naar Interactie Sportbedrijf. De vrijwilligersorganisatie die dit wandelevenement zestig keer organiseerde geeft het ‘kindje’ door. ,,Er komt heel veel bij kijken om zo’n Avond 4-daagse goed en professioneel te organiseren,” vertelt voorzitter Bernard Crooij. ,,Die verantwoordelijkheid moet niet meer bij een ‘vriendenclub’ liggen.”

In 2019 organiseerden ze de zestigste editie. Daarna kwam corona en moest men twee jaar het wandelfestijn afblazen. ,,Natuurlijk heeft ons dat ook aan het denken gezet,’” aldus Crooij. Hij ging in gesprek met zowel Interactie als ook de wethouder. En dat was ook nodig om alles voor dit jaar weer in goede banen te kunnen leiden. ,,We beginnen namelijk al in december met de eerste voorbereidingen. En natuurlijk kan Interactie ook rekenen op onze medewerking waar dat nog nodig is.” Zelf gaat Crooij er vanuit dat er dit jaar weer een wandelevenement komt. Hoe dat er precies uit komt te zien zal Interactie binnenkort zelf bekend maken.

Vrijwilligers

Crooij: ,,Wij hebben jarenlang met heel veel plezier de Avond 4-daagse georganiseerd. Voor ons is het nu tijd om het stokje over te dragen. Zij zullen ongetwijfeld dit mooie evenement met net zoveel enthousiasme en plezier voortzetten.” Bernard Crooy, Detmer Jonker, Frouwkje Jonker, Mariëtte Scholten en Marloes van Marle vormden samen de organisatie. ,,We hebben dit natuurlijk al die jaren alleen kunnen doen met de inzet van heel veel vrijwilligers.”