Horecaondernemers maken er een feestje van 

ERMELO - Op zaterdag 4 juni pakken café De Molenaer, café De Veluwe en De DorpsKamer groots uit met een HME Afterparty. Wanneer de laatste lopers van de Halve Marathon van Ermelo (HME) over de finish komen, zal niemand minder dan Jeroen van der Boom het podium bestijgen. Dit podium wordt opgebouwd op de parkeerplaats tussen de horecagelegenheden.

Al jaren is de finish van dit sportieve evenement voor de deuren van de uitbaters. ,,We hebben dat natuurlijk altijd gesponsord en vinden het ook een mooi evenement. Maar we wilden er ook graag een echte afterparty aan koppelen,” vertelt Marco van Dijk. ,,Samen met de DorpsKamer en de Veluwe gaan we een leuk feestje maken!” De ondernemers pakken direct flink uit met niet alleen Jeroen van der Boom (18.00 uur), ook Yves Berendse treedt op. ,,En we hebben optredens van DJ Rob en DJ Appie.”

Extra impuls

Gedurende de coronaperiode bedacht Van Dijk dat een extra impuls aan de HME mooi zou zijn. ,,We willen al tijdens het sportevenement beginnen met muziek en dan gelijk doorgaan met de afterparty. Dat feest is natuurlijk voor sporters, maar ook zeker voor niet-hardlopers. Het is op heel veel plaatsen een traditie dat er na zo’n hardloopevenement een afterparty georganiseerd wordt. Vanaf nu dus ook in Ermelo.” Van Dijk roept iedereen op om vooral lekker op tijd te komen. De entree is gratis.