Diploma's, oorkondes en penningen

ERMELO - Vrijdagavond was weer de traditionele brandweeravond. Eindelijk, want door corona konden brandweerlieden de afgelopen jaren niet bij elkaar komen voor de feestelijke onderscheidingen. Het was een avond waarop diploma’s, oorkondes en penningen werden uitgereikt. 

 Burgemeester Dorine Burmanje mocht voor het eerst het korps toespreken. ,,Mijn rol richting de brandweer (waarvoor zij de verantwoordelijkheid heeft red.) is de afgelopen anderhalf jaar visueel niet enorm ingekleurd," vertelt Burmanje. ,,Niettemin ben ik wel op de hoogte van de lokale vraagstukken." Burmanje geeft aan dat er onder anderen zorgen zijn ten aanzien van de risico's rond natuurbranden. Burmanje mocht een aantal korpsleden onderscheidingen opspelden.

Jubilarissen

Postcommandant Bart van Veldhuisen deelde diploma's uit aan verschillende brandweerlieden. Johan Lobbezoo, Harry Petersen, Rick Timmer, Hessel Jousma, Sieb Kloes en Stefan Oostrum behaalden certificaten en werden in de bloemen gezet. Daarnaast waren er een aantal jubilarissen. Zo waren Rob van Loo, Erik en Inge Leunisse, Johan Lobbezoo en Paul Schuur twaalf en een half jaar verbonden aan het korps. Bart van Veldhuisen is zelf ook al twintig jaar bij de vrijwillige brandweer. Marinus Kamphorst en Adriaan Korteweg zijn ruim 25 jaar vrijwilliger bij de brandweer. Heel bijzonder is het feit dat Harm Teunissen al dertig jaar brandweerman is. ,,Gemiddeld zijn mensen ongeveer 12 jaar betrokken bij een korps, dertig jaar heb ik nog nooit meengemaakt," vertelt Bart van Veldhuisen in zijn toespraak.  

Vertrek

Naast alle feestelijkheden werd er ook stilgestaan bij het vertrek van een achttal brandweermannen. Herman Kruse, Adriaan Korteweg, Marinus Pul, Cor Wenting, Rob van Loo, Jurjen Bast en Sjoert van 't Hof hebben om verschillende redenen hun werk bij de brandweer beëindigd. ,,Dat is gezamenlijk 118 jaar ervaring dat vertrekt," aldus Van Veldhuisen. ,,Gelukkig hebben we tijdens onze wervingscampagne ook weer een aantal nieuwe krachten binnen weten te halen." Zo blijft het korps op sterkte.dominochallenge plus onderin