Ontdek de Middeleeuwse pottenbakkersindustrie

ERMELO - Tijdens de Nationale Archeologiedagen kunnen belangstellenden kennismaken met de mobiele Archeohotspot voor de Veluwe. Op vrijdagmiddag 17 juni staat deze wagen op het Molenaarsplein bij museum Het Pakhuis. In de mobiele Archeohotspot leren bezoekers de archeologie van hun directe omgeving kennen.

In een Archeohotspot - er zijn er al meer dan 20 in Nederland - maak je kennis met archeologie. Je krijgt er vondsten in handen van archeologisch opgravingen uit de buurt en je kunt meehelpen deze te onderzoeken. Op de Veluwe is er nu een verplaatsbare variant, een soort voedselkraam, die heen gaat waar het archeologisch gebeurt. Zo zal hij onder meer ingezet worden bij archeologisch onderzoek, culturele evenementen, festivals en op scholen. Hiervoor worden nu de ideeën verzameld en vrijwilligers gezocht.

Nationale Archeologiedagen 

Tijdens de Nationale Archeologiedagen zal de Archeohotspot rondreizen over de Veluwe. Hij staat vrijdag 17 juni bij Museum Het Pakhuis in Ermelo. Tussen 13:00 en 15:00 kan je met klei aan de slag onder begeleiding van een keramist. En in het museum kan je vanaf 14:00 Romeinse koekjes bakken. Op zaterdag leer je alles over de Middeleeuwse pottenbakkersindustrie en is er een kinderactiviteit met scherven om 14:00 uur. Voor het gehele programma zie archeologiedagen.nl

Gezamenlijk initiatief

Kartrekkers van de mobiele Archeohotspot Veluwe zijn Museum Het Pakhuis Ermelo, Veluws Museum Hagedoorns Plaatse (Epe), de initiatiefnemers van het Archeologisch Belevingscentrum Veluwe (Gemeenten Apeldoorn, Epe, Ermelo, Nunspeet en Putten) en Erfgoed Gelderland.

dominochallenge plus onderin