Haspelpad zou voor verwarring zorgen

ERMELO – Vanaf nu heeft Ermelo officieel een Zwijnenpad en een Kruipad. Ook worden het Pauwenplein en ’t Weitje geformaliseerd. Het speelbos aan de Oude Arnhemsekarweg (in de volksmond Indianenbos) krijgt de naam Speelbos Ruige Veld.

Aan de oostzijde van de Jacob Catslaan ligt een bosgebied. Door dit gebied lopen diverse paden, enkele hebben de functie van officieel fietspad. Op de oude topografische kaart staat Haspelpad. Maar die naam zou verwarring kunnen veroorzaken aangezien de naam Haspel vaker voorkomt in Ermelo, ook als straatnaam. Commissieleden, die het voorstel voor naamgeving hebben gedaan, zijn ter plaatse geweest en hebben vernomen dat er in de omgeving vaak wilde zwijnen lopen. Daarom dit eigentijdse voorstel.

Grolserfwegje

Het fietspad loopt de Horsterweg (zuidzijde) naar de Buitenbrinkweg (noordzijde). De bebouwing halverwege is bij ingewijden bekend als Grolserf. De commissieleden NORG hebben fietsers geïnterviewd en daarbij kwamen suggesties als Koeienweg(getje), Boterbloemweg, Bloementjesweg, en Grolserfwegje. Gezien de historie en het agrarische karakter werd het Grolserfwegje.

Pauwenplein

Oostelijk van de Oude Arnehmsekarweg, een oude hanzeweg, ligt een gemeentelijke natuurspeelplaats die men in de volksmond het Indianenbos noemt. Gezien de relatie met een bevolkingsgroep acht de commissie NORG deze ongeschikt. Daarom is er gekozen voor de naam Speelbos Ruige Veld. Het snijpunt van de Stationsstraat en de Dokter Holtropstraat krijgt nu officieel de naam Pauwenplein. Na herinrichting heeft deze locatie de uitstraling van een plein gekregen. Daarom is het tijd om een naam te kiezen en dit formeel te maken.

Enkplein

Ook het ‘groot uitgevallen terras’ dat er achter ligt krijgt een zelfstandige naam, namelijk Enkplein. Het winkelcentrum heet vanouds De Enk en ook die naam wordt gebruikt voor de adressering van de winkelpanden en woningen in de nabijheid.