Casemanagers beantwoorden vragen

ERMELO - Het Alzheimer Café gaat verder als Alzheimer Trefpunt. Zo hoopt men dat nog meer mensen zich uitgenodigd voelen om te komen. Het Alzheimer Trefpunt Ermelo is een informatie- en ontmoetingsplaats voor iedereen die met dementie in aanraking komt. Zowel voor mensen met dementie, hun naasten als andere inwoners en belangstellenden.

Elke eerste donderdag van de maand kan men als bezoeker met anderen in alle openheid praten over het leven met dementie. Dit gebeurt onder leiding van een ervaren gespreksleider. Deskundigen geven informatie en antwoord op uw vragen over diverse onderwerpen. Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur in De Baanveger in Ermelo. Er is dan koffie en thee en om 19.30 uur begint het programma. 

Casemanagers

Op donderdagavond 1 september wordt gesproken over: 'Wat kan de casemanager dementie voor mij doen?' Iedereen in Ermelo die een vorm van dementie heeft kan geholpen worden door een casemanager dementie. Meestal is dit een gespecialiseerde (wijk)verpleegkundige. De casemanager is dan je persoonlijk begeleider als je dementie hebt. Voor de mantelzorger is de casemanager een luisterend oor, aanspreekpunt en ‘regelneef’. Over het werk van de casemanager dementie is veel interessants te vertellen. De Ermelose casemanagers Corrie van Baardewijk en Carolien van der Meij nemen belangstellenden mee in hun dagelijkse praktijk rondom mensen met dementie. Ook gaan ze natuurlijk in op vragen.