Vijfde Ermelose Paarden Tweedaagse bijzonder geslaagd

ERMELO - Menners en ruiters hebben afgelopen weekend genoten van de Ermelose Paarden Tweedaagse. Organisatoren, Vivian Sluis (Sequioa Stables) en Han Wilhelm (Stichting Hippisch Platform Ermelo) kunnen terugzien op een bijzonder geslaagde vijfde editie. Het weer was uitstekend, de ruiter- en menpaden lagen er goed bij en beide dagen verliepen zonder calamiteiten.

Voor de eerste dag, met een route rondom het Cyriasische Veld, verschenen 12 aanspanningen en 34 ruiters aan de start. Zij konden kiezen voor een 15 km- of een 25 km-traject. Op de tweede dag meldden zich 10 menners en 37 ruiters. Zij reden een parcours van 15 km naar de Ermelosche Heide.
Op beide dagen was er halverwege de tocht een goed verzorgde pauzeplek ingericht voor paard, ruiter en menner, waarvan dankbaar gebruik werd gemaakt. Opvallend veel deelnemers kwamen van buiten de regio. En op beide dagen waren er geen uitvallers. Een paard vond het zaterdag na de tocht zo gezellig dat hij halsstarrig weigerde de trailer op te gaan om naar zijn stal terug te keren. Hij kreeg een overnachting bij Sequoia Stables aangeboden.