NOC*NSF Nationale Sportweek weer van start

ERMELO - Wethouder Sarath Hamstra opent samen met Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. en de Goede Herderschool op vrijdagochtend 16 september de Nationale Sportweek bij de Kanovijver. Er wordt een kano-challenge gehouden waarbij klassen tegen elkaar strijden.

NOC*NSF maakt zich hard voor de sport In september gaat de landelijke campagne 'Sport doet iets met je' van start met als hoogtepunt de NOC*NSF Nationale Sportweek van 16 t/m 25 september. Het doel van deze campagne is om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren te (gaan) sporten en sportief bewegen, allemaal op hun eigen manier. Juist nu is dat belangrijk.

Sportdeelname onder jongeren

De sportdeelname is als gevolg van de coronacrisis drastisch afgenomen en nog lang niet terug op het oude niveau. Onder jongeren is de terugloop relatief het grootst. De Nationale Sportweek besteedt dit jaar daarom extra aandacht aan de doelgroep jongeren. Niet alleen op vrijdag 16 september organiseert Interactie activiteiten in Ermelo. Maandag 19 september ervaren leerlingen van de Ireneschool hoe het is om te sporten met een beperking. Dinsdag 20 september spelen VMBO leerlingen van het Christelijk College Groevenbeek een 3 x 3 basketbaltoernooi. Woensdag 21 september is er een gratis skate clinic. Gedurende de week gaan onze Buurtsportcoaches bij verschillende zorggroepen langs voor beweegactiviteiten.

Op woensdag 21 september kunnen kinderen van groep 3 t/m 8 een gratis Skate clinic volgen die gegeven wordt door de grootste skateschool van Nederland. De afsluiting van de Nationale Sportweek is op 23 september in De Dialoog in samenwerking met volleybalvereniging Pauwervoll. We kijken op grootbeeld de openingswedstrijd Nederland-Kenia van het WK volleybal vrouwen. Voor meer informatie over de activiteiten of om je aan te melden ga je naar: https://www.interactie-ermelo.nl/agenda/. Of kijk in de Nationale Sportweek Krant die in de week voorafgaand aan de Nationale Sportweek bij de inwoners van Ermelo in de mat valt.