'Op een lege maag kun je niet leren' 

ERMELO - Leden van de Rotary Club houden deze week een inzamelingsactie voor de Voedselbank. ,,En dat is op dit moment heel hard nodig,” zegt Cees Goettsch namens de lokale Rotary. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september staat het team bij Albert Heijn.

,,We vragen momenteel vooral producten die te maken hebben met het ontbijt,” aldus Goettsch. Het thema dit jaar is dan ook ‘Op een lege maag kan je niet leren’. Goettsch onderschrijft het probleem dat er steeds meer kinderen zonder ontbijt naar school gaan. ,,Gelukkig omarmen heel veel mensen onze actie. We doen dit al een aantal jaren en bij de meeste mensen hoeven we het ook niet meer uit te leggen.” Het is een jaarlijks terugkerende actie van de Rotary Club. Maar Goettsch sluit niet uit dat er, gezien de economische ontwikkelingen, over een half jaar een extra actie wordt ingezet.

Groeiende vraag

Bij de ingang van de supermarkt overhandigen Rotaryleden de klanten die mee willen doen een product, bijvoorbeeld een pot pindakaas of een zak muesli. Na betaling aan de kassa kunnen klanten die producten bij de Rotaryleden inleveren. Stichting Voedselbank wordt gerund door vrijwilligers en is afhankelijk van donaties in natura of geld. Iedere week worden er een circa 150 voedselpakketten gevuld met producten voor zo'n 200 volwassenen en 230 kinderen in Harderwijk, Ermelo en Putten. De verwachting is dat er door de hoge energiekosten meer mensen gebruik moeten gaan maken van de Voedselbank. ,,Er vindt momenteel een verschuiving plaats op financieel gebied. Dat baart ons zorgen. Steeds meer mensen komen financieel in de knoop. We zetten ons daarom graag in om hen op deze wijze te helpen," aldus Goettsch namens de Rotary Ermelo.