Basisschoolleerlingen verzamelen punten met apparaten

ERMELO - Van 5 september tot en met 29 september start de E-waste Race. In deze wedstrijd nemen 10 basisscholen uit Noord-Veluwe het tegen elkaar op om zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten in te zamelen. De kinderen krijgen punten voor de ingezamelde apparaten. De school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. In Ermelo doen OBS De Arendshorst en De Augustinusschool mee. Wethouder Ronald van Veen gaf op 1 september op basisschool De Arendshorst de aftrap. 

Tijdens de E-waste Race leren kinderen op een leerzame manier over onderwerpen als consuminderen, grondstofschaarste en het opnieuw gebruiken van producten. Het maakt ze bewust van de waarde van het opnieuw gebruiken van producten. Ze zijn dus klaar om ook echt hun steentje bij te gaan dragen! Ze doen dat door in de volgende 4 weken zoveel mogelijke oude en kapotte elektrische apparaten in te zamelen. Deze leveren ze dan in bij een Repair Café in de buurt.

Inleveren van oude elektrische apparaten

U kunt de leerlingen helpen! Heeft u oude elektrische apparaten, zoals een stijltang, haardroger, keukenmachine, dvd-speler of een oude laptop? Meld deze dan aan op www.ewasterace.nl. Haal wel even de batterijen en accu's eruit. Die mogen namelijk niet ingeleverd worden. De leerlingen komen de spullen bij u thuis ophalen.