Mantelzorgwaardering voor Ermeloërs

ERMELO - De gemeente Ermelo wil alle mantelzorgers in het zonnetje zetten die langdurig en intensief zorgen voor een inwoner van het dorp. Dat gebeurt via de mantelzorgwaardering. Een aanvraag indienen voor deze waardering kan van 1 september tot 1 november 2022.

Wie vanwege chronische ziekte, beperking, verslaving of psychische problemen hulp krijgt van familie, vrienden of buren kan een mantelzorgwaardering aanvragen. Iemand moet wel deze zorg en begeleiding langer dan drie maanden aaneengesloten en meer dan acht uur per week bieden. De waardering wordt niet automatisch uitgekeerd, hij moet elk jaar opnieuw aangevraagd worden!

Hoe ziet de mantelzorgwaardering eruit?

Volwassenen vanaf 18 jaar – die langdurig minimaal 8 uur per week zorg/begeleiding geven – krijgen een bedrag op hun rekening gestort. In 2021 was dit €100,-. Op grond van het aantal aanvragen kan dit bedrag naar beneden aangepast worden. Jongeren (6 – 18 jaar) – die opgroeien in een gezin waar iemand gezondheidsproblemen heeft – kunnen een mail sturen met hun gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij ontvangen een bon.

Aanvragen

Een mantelzorgwaardering kan worden aangevraagd bij Welzijn Ermelo via dit formulier. Lukt het niet om het digitaal aan te vragen dan kunt u een formulier vinden bij Welzijn Ermelo: De Baanveger, IJsbaanweg 45. Het bedrag wordt in november uitbetaald. Ouders kunnen het formulier invullen voor hun minderjarige kinderen.