Debuut tijdens Ermelo Live

ERMELO - De nieuwe bluesband genaamd BBQ, bestaande uit Ermelose twintigers, wil Blues weer op de kaart zetten op de Veluwe. Dat er uit Ermelo een aantal fantastische muzikanten en bands zijn ontstaan, is voor niemand een geheim. De splinternieuwe bluesband genaamd ‘BBQ’, met jonge muzikanten uit Ermelo, mag zich nu aan het rijtje bands van Ermelose bodem toevoegen. De nieuwe bluesband heeft haar debuut tijdens Ermelo Live op 23 september in Bruijn Café in het centrum van Ermelo.

BBQ bestaat uit vijf bandleden, beginnend met de gitarist Niels Bakker. Niels is zo’n al vijf jaar actief in de muziekscene van Ermelo en omgeving met de partycoverband Nu We D’r Toch Zijn. Ook geeft Niels het vak Muziek op Christelijk College Groevenbeek. Niels is niet de enige uit de nieuwe bluesband BBQ die je kan kennen van Nu We D’r Toch Zijn, want ook drummer Stefan Offenberg en toetsenist Ruud van der Made spelen in deze coverband. Ruud heeft daarnaast jaren lesgegeven op de Ermelose muziekschool Muziekcentrum Tirion. De naam Tirion brengt ons naar de bassist van BBQ, Mitchell Tirion. Mitchell is opgegroeid met de muziekschool van zijn ouders en speelde daarnaast in de Ermelose coverband Platenspelers.

Frontvrouw

De frontvrouw van de band is Bianca Kisjes. Bianca kent de mannen van de band via de toetsenist Ruud, waarmee ze samen op het Conservatorium in Zwolle heeft gestudeerd. Ook heeft Bianca een aantal jaren zangles gegeven bij Muziekcentrum Tirion in Ermelo. De bandleden zijn inmiddels al jaren bevriend en maken nu in een nieuwe setting muziek met elkaar. De muziek die de band maakt verspreid zich over het hele blues genre. Zowel oude klassiekers als nieuwe muziek komt voorbij, denk hierbij bijvoorbeeld aan B.B. King, Beth Hart en Cuby & The Blizzards. Verwacht een mix van energieke, stevige nummers tot rustige bluesballads. De band is online te vinden op Instagram via @bbqmusic.nl en binnenkort op www.bbqmusic.nl.