Samen de handen uit de mouwen

ERMELO - De Groevenbeekse hei groeit steeds meer dicht met boompjes en struiken. Deze zijn nu nog klein, maar als we niets doen, verandert dit natuurgebied in een bos. Ook veel bijzondere planten- en diersoorten verdwijnen dan. Daarom wil de gemeente Ermelo op 22 oktober weer de handen uit de mouwen steken. Het plan is om samen met inwoners de boompjes en struiken weg te halen.

In 2019 organiseerde de gemeente ook al een meehelpdag op de hei. Door corona lukte dat daarna niet meer. De boompjes en struikjes die in 2019 zijn afgezaagd, lopen nu weer flink uit. Daarom is het niet meer voldoende om de boompjes af te zagen, maar moeten ze uitgetrokken of gestoken worden. Een aannemer maakt alvast een begin met de grotere bomen en struiken. Inwoners kunnen helpen met het handmatig uitsteken van de kleinere soorten.

Helpt u mee?

Vele handen maken licht werk. Daarom nodigt de gemeente inwoners van harte uit om mee te helpen op de hei. Dit gebeurt onder deskundige begeleiding van boswachter Henk Jan Zwart. Iedereen van 12 jaar en ouder kan meehelpen. Klik hier om je aan te melden.