Maquette van drie meter lang

ERMELO - The Vanneau Foundation is op zoek naar historische foto’s van de Stationsstraat tussen 1930 en 1950. En dan met name het stukje vanaf het Huis van Barmhartigheid tot de VVV, de huisnummers 2 tot en met 20 (en dan weerszijde van de straat).

,,We maken een grote maquette van de Stationsstraat uit die tijd,” vertelt Dario Usai namens The Vanneau Foundation. ,,Het wordt een indrukwekkende maquette van wel drie meter lang.” Een groot aantal gebouwen zijn al gemaakt, maar met extra historische foto’s kunnen de makers meer details in de maquette verwerken, bijvoorbeeld tuintjes, schuren, achterkant van de huizen enz. ,,Het leuke is dat de maquette eind dit jaar te zien zal zijn op ’t Weitje tijdens IJs in Ermelo,” aldus Usai. ,,En mensen kunnen menselijke figuurtjes op schaal sponsoren."

Voorproefje

Tijdens de feestelijke jubileumdag van de molen waren al kleine onderdelen te zien. Het is gemaakt in een schaal van 1:87. ,,Het was een mooi voorproefje. We gaan nu hard aan de slag om het zo gelijkend mogelijk af te maken. Daarom dus de oproep voor nieuw beeldmateriaal.” Wie foto’s heeft kan deze mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.