Mensen met elkaar in gesprek brengen zorgt voor meer waardering

ERMELO - Op dinsdagmiddag 8 november start Welzijn Ermelo in drie wijken met dialoogtafels. Een vervolg op een succesvol initiatief, dat dit jaar tijdens de Open Dag van het Huis van Ermelo is gestart.

In de eerste week van november wordt op verschillende plekken in het land de Dag van de Dialoog gehouden. Aan kleine groepen aan dialoogtafels worden ervaringen, ideeën en dromen uitgewisseld. Het thema van de Dag van de Dialoog in Ermelo is: ‘Samen thuis!’ en zal per wijk enigszins bijgesteld worden. Deelnemers gaan in dialoog om andere werelden te ontdekken zonder ver te hoeven reizen.

Grotere sociale verbondenheid

De ‘Dag van de Dialoog’ is een jaarlijks terugkerend evenement. De afgelopen jaren werd er een sterke behoefte gevoeld aan een grotere sociale verbondenheid. Overigens werd in 2001 al in Rotterdam de eerste Dag van de Dialoog georganiseerd. Hier bleek dat de dialoog mensen dichter bij elkaar bracht, mensen nieuwe inzichten verschafte en issues boven tafel bracht die voorheen onbesproken bleven. Andere steden, zoals Schiedam, Hengelo, Amsterdam en Utrecht volgden het voorbeeld van Rotterdam en organiseerden vervolgens hun eigen Dialoog. Met hulp van het Oranjefonds is daarna een nationaal programma gestart. De behoefte aan verbondenheid tussen mensen die elkaar niet vanzelf tegenkomen is nog steeds actueel. ,,Door stem te geven aan wat er leeft, waarderen we verschillen en brengen we mensen die elkaar niet vanzelf tegenkomen in gesprek," zegt directeur-bestuurder Mathilde Stam namens Welzijn Ermelo. Door naar elkaar te luisteren, verschillende perspectieven te delen, ontstaan nieuwe inzichten en komen we verder.

Op 8 november worden de dialoogtafels om 15.00 uur gehouden in De Vleugel in Ermelo West, de Baanveger en Groevenbeek. Een plek aan één van de tafels reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0341-567000. Voor nadere informatie kan men vragen naar Jacqueline Dijkslag, opbouwwerker en één van de gespreksleiders van Welzijn Ermelo.