Iets terugdoen voor de samenleving

ERMELO - Zaterdag 5 november wordt het eerste lustrum van de Ermelose Natuurwerkdag gehouden. Ook dit jaar organiseert de ChristenUnie samen met Progressief Ermelo deze Natuurwerkdag.

Op zaterdag 5 november 2016 staken initiatiefnemers Ronald van Veen (CU) en Bea van ’t Hul (PE) letterlijk hun handen uit de mouwen tijdens de door hen georganiseerde Natuurwerkdag op het Houtdorper- en Speulderveld. Daarbij kregen ze hulp van zo'n 45 vrijwilligers. ,,We wilden samen iets terug doen voor de Ermelsose samenleving. Het idee ontstond tijdens een klus bij het Geldersch Landschap en Kasteelen. ,,Hoe mooi zou het zijn als we dit in Ermelo, voor Ermelo en met Ermeloërs kunnen doen?’’ bedacht Van Veen daarna. 

Meedoen?

Deze keer hebben Christen Unie en Progressief Ermelo de samenwerking gezocht met de werkgroep landschapsbeheer van de KNNV. Zij zijn een groep vrijwilligers die tussen september en april om de drie weken op zaterdagmorgen een stuk natuur in onze omgeving onder handen nemen. Dit kan het uitdunnen van bospercelen zijn, het verwijderen van opslag op de heidevelden tot het schoonmaken van beken en vijvers. Voor meer informatie over de KNNV zie: https://noordwestveluwe.knnv.nl/  De Natuurwerkdag op 5 november vindt plaats aan de Garderense kant van het Speulderveld, ingang Paleisweg. Het werk bestaat uit het wegzagen van vliegdennen. Meedoen? Zaterdag 5 november, 9.30-12.30 uur, locatie Speulderveld, ingang Paleisweg, voor informatie en opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  De organisatie zorgt voor koffie/thee en de ochtend wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch