Vijf weken lang IJs in Ermelo

ERMELO – Niets staat de komst van de ijsbaan op ’t Weitje nog in de weg. En veel mensen verheugen zich er enorm op. De inschrijving voor de Curling cup was binnen 24 uur uitverkocht. Dit onder de strakke leiding van Jan Willem Scholten en Joris de Vries. 108 teams hebben zich aangemeld.

Iedereen gaat ervoor. Afgelopen twee jaar kon het door COVID niet doorgaan, maar nu lijken alle lichten op groen te staan. ,,Iedereen gaat ervoor!” zegt voorzitter Jan Carel Schepenaar. Hij meldt dat de inschrijvingen van scholen ook enorm hard gaat. ,,Er komen zo’n tweeduizend leerlingen uit Ermelo en Putten. Dat is bijna een verdubbeling vergeleken met vorige keer.”

Winterse warmte

Er komt weer discoschaatsen, Sinterklaasschaatsen en er zijn speciale tijden voor G-schaatsen. ,,Mensen kijken er echt naar uit. Samen lol maken, dat hebben we echt gemist.” Vijf weken lang zal ‘t Weitje dus weer de locatie zijn van IJs in Ermelo, een programma vol winterse warmte en gezelligheid! Zo komt er een sponsoravond en zal ook het Sinterklaasontbijt door Het Pakjeshuis worden georganiseerd in de horeca van de ijsbaan. ,,Samenwerken en elkaar versterken, dat is wat we graag willen," aldus Schepenaar.

Vrijwilligers

Op donderdag 1 december wordt de ijsbaan geopend. Naast de ijsbaan kan men genieten van een hapje en drankje in de verwarmde horeca skihut. De ijsbaan blijft tot en met 7 januari 2023. Dit evenement kan natuurlijk niet zonder vrijwilligers worden georganiseerd. Ditmaal is IJs in Ermelo nog op zoek naar mensen voor de schaatsverhuur en de kassa. Wie wil helpen kan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info www.ijsinermelo.nl