Boeldagcomité dringet op zoek naar vrijwilligers

ERMELO - Zaterdagmiddag werden traditiegetrouw de cheques uitgereikt door het Boeldagcomité. Deze cheques komen voort uit een groot deel van de opbrengst uit de inkomsten van de Kringloopwinkel, boeldagwinkel, meubelhal en de boekenverkoop. De waarnemend voorzitter van het Boeldagcomité Eddy Bilder benadrukte dat het geld dat beschikbaar gesteld wordt, is samen gebracht door zo'n 150 vrijwilligers van de stichtingen Boeldagcomité en kringloopwinkel.

,,Het is geen vanzelfsprekendheid dat dit zo nog jaren door kan gaan," aldus het Boeldagcomité. ,,De leeftijd van de meeste vrijwilligers is 70+. Verjonging is zeer dringend gewenst." De deelnemende kerken is middels een onlangs verzonden brief dringend verzocht een commissie te vormen om de toekomst van beide stichtingen toekomstgericht te krijgen en om het vrijwilligersbestand van beide stichtingen te verjongen door binnen het ledenbestand van de kerken mensen daarvoor warm te krijgen.

Verduurzaming

De waarnemend voorzitter overhandigde een cheque van 30.000 euro aan de vertegenwoordigers van de Hervormde Gemeente in Ermelo. Dit geld wordt besteed aan de verduurzaming van de gebouwen zoals het aanbrengen van ledverlichting en om de Zendingskerk energieneutraal te krijgen. De Gereformeerde kerk kreeg een cheque van 20.000 euro. Dit geld wordt o.m. besteed om meubilair aan te schaffen voor de binnentuin bij de Immanuelkerk en voor onderhoud van de Maranathakerk.

Zusterkerk

De RK parochie Ermelo kreeg een cheque van 10.000 euro. Volgens de vertegenwoordiger van deze kerk gaat men hier zonnepanelen voor aanschaffen.
De Christelijk Gereformeerde kerk gaat de cheque van 7.500 euro besteden voor ondersteuning van een zusterkerk in Oost Duitsland. De Nederlands Gereformeerde Kerk gaat de cheque van 7.500 euro besteden om de verlichting in de kerk te vervangen door ledverlichting. De Geref. kerk vrijgemaakt ontving ook 7.500 euro. Er was geen vertegenwoordiger om aan te geven waar het aan besteed gaat worden. Het dr Willem Holtrop Hospice kreeg eveneens een cheque van 7.500 euro. Het wordt gebruikt om nieuw meubilair aan te schaffen. De voedselbank Ermelo gaat de cheque van 7.500 euro gebruiken om de klanten in Ermelo tijdens de kerstdagen iets extra's in de pakketten te geven. Het aantal klanten is in Ermelo in één jaar gestegen van 30 naar 50!