Tamino wil mogelijk écht een verschil maken 

ERMELO – De 15-jarige Tamino Onderweegs gaat over twee maanden naar Lwengo in Uganda, één van de armste streken en een gebied waar aids en hivbesmetting veel sporen hebben nagelaten. Tamino gaat samen met drie andere jongeren van Christelijk College Groevenbeek. Het viertal wordt ambassadeur van de Lwengo Kids Foundation.

Om mee te kunnen naar Uganda wil Tamino Onderweegs in actie komen. Hij heeft een Nieuwjaarsduik bedacht om zo sponsorgeld bij elkaar te brengen. Op 1 januari start voor hem dan ook een bijzonder jaar. ,,Ik wil in Uganda echt de handen uit de mouwen steken en helpen met verschillende bouwprojecten, maar ook leerprojecten,” vertelt hij. Het viertal zal er natuurlijk kennismaken met de sobere leefomstandigheden. In Lwengo is sprake van grote armoede, zeer kwetsbare kinderen en een gebrek aan onderdak.

Pieter Streefkerk

De leerlingen van Groevenbeek gaan onder leiding van Pieter Streefkerk, voorzitter van de Lwengo Kids Foundation. Hij gaat regelmatig naar Uganda. Behalve dat hij bezig is met sponsorwerving voor de Stichting, is hij ook actief met het ontwikkelen van initiatieven die ten goede komen van Uganda en dan met name voor de bewoners van Lwengo en omgeving. Voor de leerlingen is het een reis met impact. Beelden die ze nu slechts van tv kennen, worden dan concreet. ,,Het lijkt mij een interessante en leerzame ervaring,” zegt Tamino, ,,omdat het een compleet ander land is met een compleet andere cultuur.” Hij wil graag helpen. ,,Ik denk dat ik er flink veel van zou op kunnen steken in kennis en gedrag. Het lijkt me ook heel tof om fysiek aan de slag te gaan en mogelijk écht een verschil te maken.” Wie Tamino Onderweegs wil sponsoren kan een bedrag overmaken via een tikkie.