Fysieke kennismaking weer mogelijk

ERMELO - Na bijna drie jaar kan Christelijk College Groevenbeek weer leerlingen van de basisschool en hun ouders/verzorgers ontvangen tijdens de open dagen op de locaties in Ermelo en Putten.

Door de corona-pandemie moesten de open dagen in 2021 en 2022 worden gecanceld. De school bood toen wel online alternatieven aan, maar leerlingen en ouders willen natuurlijk het liefst fysiek kennismaken met de school. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een van de belangrijkste aspecten bij de schoolkeuze de sfeer van de school is. Dit ervaar je vooral door rond te lopen in het schoolgebouw, kennis te maken met leerlingen en docenten en deel te nemen aan activiteiten. Nu het weer kan verwacht Groevenbeek dan ook veel belangstelling voor de open dagen.
Omdat Groevenbeek uit drie afdelingen bestaat, worden er in de maand januari op drie opeenvolgende maandagen open dagen georganiseerd. Op 16 januari voor de afdeling vmbo Ermelo, op 23 januari voor de afdeling vmbo Putten en op 30 januari voor de afdeling tvwo/atheneum/havo Ermelo.
Tijdens de open dagen kunnen de leerlingen actief deelnemen aan verschillende lessen en activiteiten. Zo kunnen ze deelnemen aan een practicum bij scheikunde, trampolinespringen bij gym of een instrument bespelen bij muziek. In de aula is een informatiemarkt waar leden van de schoolleiding vragen kunnen beantwoorden over de verschillende leerroutes en keuzevakken. Ook leden van het ondersteuningsteam zijn daar aanwezig om informatie te geven over extra hulp, dyslexie, leerwegondersteuning, studiebegeleiding en nog meer onderwerpen.
De open dagen zijn van 18.30 uur tot 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Ook is er geen centraal startmoment.