Podiumplek voor Van Dalfsen bij Jan Terlouw Innovatieprijs
Wolterra klaar voor volgende stap
ERMELO – De Ermelose Dirk Jan van Dalfsen veroverde met Wolterra donderdag een podiumplaats tijdens de Jan Terlouw Innovatieprijs. Hij ging met de derde prijs naar huis. Bondus won met hun innovatie lab-on-a-chip de hoofdprijs. Tijdens het event The Future of Us – Breaking Down Barriers werden de winnaars bekend gemaakt.
De Jan Terlouw Innovatieprijs heeft als doel innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van energietransitie en circulaire economie in Oost-Nederland te stimuleren. Met de prijs geeft Kiemt de winnaar een extra stimulans doordat de innovatie in de spotlights wordt gezet. Naast Bondus vielen ook Pauline van Dongen en Dirk Jan van Dalfsen in de prijzen. Wolterra verwerkt schapenwol als kostenpost tot een waardevolle circulaire grondstof. Dirk Jan van Dalfsen is verrast met de derde plaats en de erkenning. ,,We willen nu eerst de productielijn op orde hebben en onderzoek doen. Daarna willen we Wolterra lokaal onder de aandacht brengen.” Van Dalfsen zet nu vooral in op korte ketens, dichtbij huis. ,,Maar er is veel belangstelling ook in het buitenland. Spanje en Portugal kampen met grote droogte. Ons product zou daar ook geschikt zijn.”
Erkenning
Van Dalfsen vond de nominatie bij de beste zes al een enorme erkenning. Hij kijkt met bewondering naar de andere genomineerden en hun product. ,,Wij zijn natuurlijk enorm blij. Een mooie erkenning voor onze visie en de wolkorrel-producten. Daarnaast levert deze 3e prijs ons concreet € 2.000 op, ontvangen we vijf dagen advies/ondersteuning door Kiemt, zijn we 1 jaar gratis netwerkpartner van Kiemt en krijgen we een voorlichtingsgesprek Intellectueel Eigendom van het Octrooicentrum cadeau. Kortom, dankzij deze 3e prijs kunnen we onze onderneming en producten op meerdere niveaus verder ontwikkelen.” Tijdens zijn presentatie legde Van Dalfsen ook het accent op het belang van schaapskuddes. ,,Schapen verbinden mensen," zei hij. Het feit dat wol gezien wordt als waardeloos materiaal is wat hem betreft dan ook onbespreekbaar. Hij maakt van de wol een waardevolle bodemverbeteraar.
Pitchen
De organisatie maakte afgelopen zomer bekend dat uit de 21 aanmeldingen er zes geselecteerd waren. Daar zat de Ermelose Van Dalfsen dus bij. Hierdoor mocht de innovatieve ondernemer donderdag zijn Wolterra voor de experts pitchen en wist hij de podiumplek in de wacht te slepen.
- Details
- Geschreven door Natalie Overkamp
- Categorie: Actueel
- Gepubliceerd: 29 september 2023