Martijn Bouwman viert jubileumfeest met 'familie'

ERMELO – Afgelopen zaterdag vierde Martijn Bouwman het tienjarig bestaan van zijn Combat Survival Commando Krav Maga in Ermelo. Bouwman begon tien jaar geleden met het lesgeven. ,,Wat begon met vier leden is nu uitgegroeid tot een club van veertig leden.” Bouwman spreekt liever over een ‘familie’. ,,Er staat wel instructor op m'n rug, maar we zijn allemaal gelijk. Respect hebben voor elkaar, dat is heel belangrijk.''

Combat Survival Commando Krav Maga is een Israëlisch zelfverdedigingssysteem. In Ermelo kunnen leden op elk niveau trainen. Tot voor kort gaf Bouwman les in de Balverssporthal, maar inmiddels is de organisatie verhuisd naar Triade. De Ermeloër is CKM instructeur level 8, de eerste Nederlander die het hoogst haalbare in het Combat Survival Commando Krav Maga (CSCKM) heeft behaald. Ook is hij directeur CKM Nederland en Core team instructeur.

Feest

Martijn Bouwman onderstreept dat het een ‘familie’ is door dik en dun. ,,Iedereen helpt elkaar met trainen, maar ook met zaken ernaast. Zowel in goede als in minder goede tijden. Dat ik dit mag meemaken en al tien jaar mijn school mag runnen is een feest. Ik heb al zoveel mooie mensen les mogen geven. Dat had ik echt nooit willen missen.” Ook realiseert hij zich goed dat hij deze ontwikkeling niet had kunnen doormaken zonder de steun van het thuisfront en de enorme inzet van de leden. ,,Ik ben hier dan ook echt trots op!” aldus Bouwman.