Dusseldorp gaat aan de slag

ERMELO – Aannemer Dusseldorp, aan wie de opdracht voor de aanleg van het fietspad in Ermelo-West is gegund, heeft het tracé aan de Oude Nijkerkerweg met piketpaaltjes uitgezet. Het tracé is inmiddels definitief vastgesteld. De bomen die in de weg staan, zullen volgende week worden gekapt.

Het betreft een bosgebied behorende bij landgoed Veldwijk met tal van oude bomen. Het geheel, Westflanktracé, houdt mede daarom de gemoederen in de politiek al geruime tijd bezig. Niet alleen het feit dat deze bomen moeten wijken, ook is de vraag of het een veilig fietspad wordt, midden door het bos. Wie nu door deze bosrijke omgeving wandelt, ziet in elk geval tientallen roze vlekken. Niet van jonge stellen die elkaar de liefde verklaren, maar stippen om duidelijk te maken welke bomen gekapt zullen worden om een veilig fietspad te kunnen realiseren.

Ontsluitingsweg

Eind vorig jaar gaf wethouder Jan van Eijsden overigens aan dat de bomen die gekapt moeten worden voor de aanleg van de nieuwe weg, nu nog blijven staan. Deze worden pas bij de daadwerkelijke aanleg verwijderd en niet vast voor het gemak ‘meegenomen’ bij de aanleg van het fietspad. Dat betekent dat er nu bomen wijken voor het fietspad en in een later stadium er opnieuw gekapt gaat worden voor de ontsluitingsweg.

Gemengde gevoelens

‘Wat doe je als partij die zich inzet voor zowel de veiligheid van fietsers als het behoud van waardevolle bomen, wanneer er een voorstel komt voor een nieuw fietspad door een bos met vele monumentale bomen?’ zo meldde Progressief Ermelo (PE) in een eerder stadium. De partij zegt dat dit ook geen makkelijk traject geweest is. De fractie staat ook niet te juichen bij de plannen om dit stuk bos weg te halen. ,,Wel denken wij dat dit het best haalbare is voor zowel veiligheid als groen. Wij hebben daarom ingestemd met het raadsvoorstel voor extra budget om de plannen voor de Westflank te kunnen gaan uitvoeren.” In de week van 29 februari wordt gestart met het kappen van bomen en het rooien van de begroeiing in en direct naast het aan te leggen fietspad (tot 1,5 m uit de kant van het fietspad). Eind maart start Dusseldorp met de uitvoering van het grondwerk en de daadwerkelijke aanleg van het fietspad. De planning is dat het fietspad in juni gereed is voor gebruik.

Werkzaamheden

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zijn er op de Oude Nijkerkerweg de nodige verkeersmaatregelen van kracht. Via bebording worden de maatregelen aangegeven. Met vragen over de werkzaamheden en de planning kan men terecht bij Mathijs Huiskamp via (0544) 395 555. Met vragen over bijvoorbeeld het tracé kan men contact opnemen met Lies Willemsen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of (0341) 567 321.