Ermelose kunstenaar weer succesvol

ERMELO – De Ermelose kunstenaar Viktor Majdandžić heeft van 11 tot 19 augustus met drie schilderijen meegedaan aan de Biennale in Chianciano Terme in Italië. Hij won daar de derde prijs. 

Viktor Majdandžić (87) vierde begin dit jaar zijn zestigjarig kunstenaarschap met een expositie bij De Stek in De Enk. De tweejarige kunsttentoonstelling werd georganiseerd in de twaalfde-eeuwse stad Chianciano Terme waarbij honderden hedendaagse kunstwerken werden geselecteerd uit veertig verschillende landen. Onder de kunstenaars waren er zo’n twintig uit Nederland die werk hadden ingezonden. De nog altijd actieve kunstenaar Majdandžić verbleef met zijn vrouw in het Art Club hotel, waar alleen kunstenaars hun intrek mochten nemen. Dit leidde natuurlijk tot mooie en lange gesprekken over kunst, de verschillende werken, hoe te leven van en met kunst en de ethiek in kunst.

Derde prijs

De organisatoren, Gallery Gagliardi uit London, hadden voor de kunstenaars een hele week met culturele activiteiten georganiseerd. De week eindigde met de prijsuitreiking. Er werden prijzen uitgereikt in verschillende categorieën: Best Figurative Artwork, Best Abstract Artwork, Award for Works on paper, Award for Sculpture, Award to Applied Art, Award for Photography en Anglo-Italian Academy of Art Award. Majdandžić was de enige Nederlandse prijswinnaar en ontving een derde prijs in de categorie International Art Critics Award.