Hofman hoopt dat vlag gaat wapperen

ERMELO - 'Wij regelen de regenboogvlag. Aan u de eer om hem te hijsen!' Met deze woorden deelde Daniël Hofman, voorzitter van de Jongerenraad Ermelo, vanavond voorafgaand aan de raadsvergadering brieven en kleine vlaggetjes uit. Hij hoopt dat het college alsnog overgaat tot het hijsen van de regenboogvlag.

,,Door de ondertekening van de Nashville-verklaring hebben meerdere politici erkend dat ze liever stappen terug willen zetten op het gebied van LHBTI-acceptatie. Tot de grootste verontwaardiging van de Ermelose Jongerenraad is het homohuwelijk, dat al sinds 2001 in de Nederlandse cultuur geïntegreerd is, daarbij in twijfel getrokken," aldus Hofman. ,,Dit leidt tot ernstige onzekerheid en beklemming voor LHBTI personen, ook in Ermelo. Door de Nashville-verklaring en haar ondergetekenden worden inclusiviteit en het gelijkheidsbeginsel nu ook politiek ter discussie gesteld."

Reactie 

De Jongerenraad heeft weliswaar nog geen reactie van het Ermelose college. ,,Maar we hebben de vlag en wat ons betreft wappert deze morgen voor het gemeentehuis." Hofman is blij dat veel Nederlandse gemeenten op deze manier hun steun uitspreken. ,,Wij gaan er vanuit dat ook de gemeente Ermelo niet wil dat de LHBTI gemeenschap zich vervreemd voelt, maar haar wil verzekeren van erkenning. Dit biedt een uitstekende kans om een flinke stap ‘Dichterbij’ de burger te zetten." Raadsleden reageerden wisselend op de actie van de Ermelose jongeren. Gisteren liet de gemeente Ermelo weten dat men geen regenbooggemeente is, maar wel 'een inclusieve samenleving waarin iedereen meetelt'.