'Handhavingsverzoek speelt geen rol in deze situatie' 

ERMELO – De caravanloodsen aan de Eendenparkweg in Ermelo moesten leeg. De Stichting Woon- en Recreatiebelangen Tonselse Veld (WRBT) vroeg de gemeente meermalen handhavend op te treden. In een loods stonden zo'n 200 caravans en campers en dat paste niet in het bestemmingsplan.

Volgens eigenaar Gertjan Tomassen ligt er geen handhavingsverzoek op deze loodsen. ,,Dit speelt ook geen rol in deze situatie,” aldus de eigenaar. Hij verhuurde de loodsen sinds een half jaar aan Cees van Oostrum om er de stalling Carivan te exploiteren. Van Oostrum: ,,Ik was niet op de hoogte dat het stallen van caravans niet mogelijk was in de panden op de Eendenparkweg. Het was een hectische tijd toen wij op 1 oktober 2018 onze intrek namen. Ik kan mij wel herinneren dat ik gehouden was om geen nieuws te verstrekken over het feit dat ik op de Eendenparkweg was neergestreken.”

Betalingsachterstand

De eigenaren van de caravans moesten afgelopen weekend hals over kop hun voertuig uit de winterstalling halen. Tomassen weigerde zelfs even de campers en caravans aan de eigenaren mee te geven als zij niet eerst 600 euro zouden betalen. Dit vanwege de betalingsachterstand van Carivan. Voor Van Oostrum kwam dit als donderslag bij heldere hemel. ,,Mij is nooit voorgehouden dat als ik niet voor afgelopen zaterdag zou betalen dat ik uit de loodsen moest. Dat ik een betalingsachterstand had wisten wij beiden; wij communiceerden steeds inzake het oplossen van deze achterstand. Dit zouden wij deze week inlopen, dat wist Tomassen!”

Vakantie

Volgens Tomassen steekt het verhaal anders in elkaar. ,,Van Oostrum zegt al een half jaar dat hij gaat betalen,” meldt de eigenaar. ,,Vorige week was hij in Canada voor een financiering. Bij navraag was hij lekker op wintersport van de huur die hij de huurders heeft laten betalen. Toen was de maat vol en hebben wij actie ondernomen.” Gertjan Tomassen betreurt de situatie ,,Maar de klanten van Cees van Oostrum waren heel positief over ons handelen en begrepen het ook allemaal.”

Leeg

De hal is volgens Tomassen zo goed als leeg. ,,Er staan er nog een paar die donderdag of zaterdag opgehaald worden.” Hij wil van deze gelegenheid gebruik maken om de mensen te bedanken voor hun begrip van zijn optreden. Van Oostrum heeft overigens geen begrip. ,,Ik heb inmiddels begrepen dat er een handhavingsonderzoek loopt vanuit de gemeente Ermelo. Dat verklaart ook waarom die hal zo snel leeg moest.” Hij vindt dat de verhuurder voor eigen rechter heeft gespeeld. ,,Door deze acties is mijn bedrijf kapot, zijn mijn klanten gedupeerd en zijn onze toekomstdromen geëlimineerd. Hier laat ik het niet bij zitten!” Navraag bij de gemeente Ermelo wijst uit dat bij controle is gebleken dat de loodsen inderdaad gebruikt zijn voor functies die niet passen binnen de bestemming. Hoewel er een handhavingsverzoek was binnenkomen bij de gemeente, was hier nog niet formeel op gereageerd. Burgemeester André Baars: ,,We hadden ambtshalve al wel gecontroleerd, waarbij we de overtredingen hebben waargenomen. Die hebben we ook mondeling met de firma Tomassen gecommuniceerd. Het is dus goed dat de loodsen nu leeg zijn."