Spetterend programma met en voor Ermeloërs

ERMELO – Aanstaande zaterdag is de feestelijke lancering van de lokale Ermelo.APP, lokaal nieuws, evenementen en bedrijven in één app.Ook zal Ermelo's weerman Jaap de Vries dagelijks het lokale weerbericht verzorgen.

Dat gebeurt zaterdag 18 mei tijdens ErmeloDraaitDoor, een gratis muzikaal infotainmentprograma op het terras van De Volksmond.De Ermelose Appbouwers Michiel Haagen en Stoffel Verploeg van Smapps hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om dit digitale platform zo functioneel mogelijk te maken. Er is samen met Ermelo van NU gebouwd en geschaafd. En nu is de Ermelo.App klaar om gelanceerd te worden. 

lokale ondernemers

 De Ermelo.App bevat naast nieuws, bedrijven- en evenementengids ook een bestelmogelijkheid waarbij verschillende pakketten zoals kaas wijn, chocolade en bloemen kunnen worden besteld bij lokale ondernemers. Er wordt zaterdag gestart met drie soorten producten, maar de App-eigenaren benadrukken dat dit de komende weken wordt uitgebreid.

Spaarprogramma

De initiatiefnemers van de app gaan na de lancering niet achterover leunen, ze hebben nog volop plannen om Ermelo te versterken. ,,We hebben een grote evenementenkalender waarin we alle Ermelose evenementen kunnen promoten,” vertelt Gert Hofsink vanuit Ermelo van NU. ,,Maar we denken ook na over een Ermelo’s loyaliteitsprogramma, een spaarprogramma waarbij punten die bij de ene winkel gespaard worden op een andere plek weer ingewisseld kunnen worden. Op deze manier wordt de consument nog sterker beloond voor zijn loyaliteit. En lokale winkeliers kunnen op deze manier elkaar versterken.”

Innovatief

Met het samenbrengen van verschillende disciplines in één platform is iets innovatiefs ontstaan. ,,Er zijn veel nieuws-apps, diverse bestel-apps en natuurlijk is er een VVV-app. Maar de combinatie van alles in één om het dorp te versterken, dat bestaat nog niet. In die zin is het heel bijzonder.en een landelijke primeur.” Met de app hebben de initiatiefnemers de mogelijkheid om Pushberichten te versturen. Zo kunnen belangrijke berichten met extra attentiewaarde worden verstuurd. ,,Vandaag was het bijvoorbeeld DVS’33 Ermelo die de Rinus MichelsAward won. Zo kunnen we inwoners van Ermelo ook op de hoogte brengen als er een ongeluk is gebeurd of wanneer een Ermeloër een onderscheiding krijgt.”

Muziek

Iedereen is van harte welkom bij de presentatie van de nieuwe App. 'Maar er is natuurlijk meer', beloven de organisatoren.Hofsink: ,,Het wordt de zevende ErmeloDraaitDoor, en we hebben al veel Ermelose gasten voor de microfoon gehad. Bezoekers weten ook dat er elke editie iets bijzonders te melden valt.'' Er worden interviews gehouden met diverse Ermeloërs, er komt een demonstratie en er is natuurlijk muziek. Hierbij wordt medewerking verleend door de Platenspelers, VoiceKids winnares Iris Verhoek, Thijs van der Meulen en DJ Arjon. Het programma begint om 17.00 uur en duurt tot 20.00 uur.Locatie: Brasserie De Volksmond, Stationsstraat 80 a Ermelo.