'Love is in the air'

ERMELO – Aanstaande zaterdag 18 mei Draait Ermelo Door over de liefde en de chocolade. Op het terras van Brasserie De Volksmond zal Mark Schimmel vertellen over het unieke van de Ermelose Krak chocolade. Maar wat heeft dat te maken met de liefde?

De jonge maker van ‘bean to bar’ heeft grote liefde voor chocolade maken. Hij begon op zijn 14e in de keuken van Banketbakkerij Zuidam als afwasser, belandde uiteindelijk in de keuken van Ron Blaauw en was huispatissier bij De Salentein. Nu maakt hij de beste chocolade van Nederland en die laat hij op 18 mei ook proeven.

Married at First Sight

Over liefde weet ook Ronald Bekema van alles te vertellen. Deze Ermelose vrijgezel trouwde drie weken geleden op televisie tijdens het RTL-programma Married at First Sight. Na uitgebreide screenings stapte hij, zonder zijn nieuwe echtgenote ooit gezien of gesproken te hebben, in het huwelijksbootje. Dit gebeurde op basis van de wetenschap. Met een score van 81 procent meldden deskundigen dat Ronald met Monique de hoogste scoren van dit seizoen hadden. Hoe gaat het nu met de Ermelose tv-bekende? Zaterdag vertelt Ronald Bekema hoe hij tot die keuze kwam om deel te nemen aan het programma en hoe de liefde wel of niet op zijn pad kwam. ,,Het wordt een zeer gevarieerd programma,” vertelt medeorganisator Ruurd Post. ,,Met muziek, een demonstratie en laten we het zo zeggen: ‘Love is in the air.”

Infotainment

Ermelo Draait Door draait vanaf 16 uur warm met muziek, om 17 uur start het programma. Gedurende die uren gaat Peter van der Kemp fietsen voor het goede doel Join4Energy. Het is een gratis infotainment programma. Wie zeker wil zijn van een plaatsje, kan een tafel reserveren bij De Volksmond. Chefkok Martijn Uljée zorgt weer voor een thema driegangen diner. Brasserie De Volksmond, Stationsstraat 80a, Ermelo. Tel. 0341 561999. Het live-programma duurt tot ca. 20.00 uur.