'Zo kunnen gasten beter geïnformeerd worden'

ERMELO - Onlangs organiseerde VVV Ermelo een Kennismakingsdag voor alle medewerkers, vrijwilligers en stagiaires die werkzaam zijn in het toerisme. Zo maakte men kennis met diverse toeristisch-recreatieve mogelijkheden in de gemeente Ermelo. De VVV hoopt dat men zo gasten nog beter kan informeren. 

Het programma startte bij IJsclub De Kanovijver waar voorzitter Ron IJdo vertelde over de mogelijkheden van deze bijzondere vrijwilligersorganisatie. ,,Voor een aantrekkelijke prijs kun je bij de Kanovijver heerlijk recreëren," aldus IJdo. ,,Natuurlijk kan je hier kanoën, maar er zijn ook talloze speeltoestellen en een klein zwembad."

Brouwen

Vervolgens ging de groep naar Burg Bieren, waar men informatie kreeg over de ambachtelijke wijze waarop de brouwerij zelf zijn bier brouwt. Ook is er een biertunnel waarmee het bier rechtstreeks en gekoeld, van de winkel naar het café wordt gebracht.  Bij het vernieuwde bezoekerscentrum van de Schaapskooi werd middels een quiz de kennis over Ermelo getest en werd er informatie over de vele bezienswaardigheden en activiteiten uitgewisseld. 

Pannenkoeken

Bij restaurant ’t Jagersnest werd een heerlijke lunch verzorgd, een pannenkoeken tapas stond op het menu, een leuke manier om meerdere smaken te proeven. De Kennismakingsdag is één van de initiatieven die door VVV Ermelo wordt ondernomen om medewerkers van toeristisch recreatieve bedrijven voor te lichten zodat gasten nog beter geïnformeerd worden.