Lokale partij hoopt op respectvolle bijeenkomst

ERMELO - De afgelopen periode is er in de media het nodige geschreven over LHBTI+. In Ermelo riep de jongerenraad op om de regenboogvlag te hijsen. Progressief Ermelo is de afgelopen maanden het gesprek aangegaan over LHBTI+, waarbij het opvalt dat het voor een deel nog een onderbelicht thema is in Ermelo. Er wordt divers naar gekeken, maar het lijkt ook haast onzichtbaar.

Tijdens de avond zullen voorlichters van het COC met de aanwezigen in het publiek in gesprek gaan over eigen ervaringen, vragen beantwoorden en het publiek ook uitdagen om na te denken over de eigen houding binnen sportvereniging, op school en op het werk t.a.v. LHBTI+. Wethouder Gert Jan van Noort van de gemeente Harderwijk komt vertellen hoe Harderwijk zich aan het ontwikkelen is tot een Regenbooggemeente. Een zoon zal samen met zijn moeder vertellen hoe hij in Ermelo opgegroeid is en hoe zij samen zijn coming out beleefd hebben. Zij zullen ook uitleggen waarom zichtbaarheid en erkenning belangrijk zijn voor deze minderheidsgroepen. In een gevarieerd programma zal de dialoog aangegaan worden met gasten en met het publiek.

Aan de slag

Een vijfkoppige voorbereidingsgroep van Progressief Ermelo waaronder raadslid René Arts en voorzitter van Progressief Ermelo Bea van ’t Hul hoopt op een mooie en respectvolle bijeenkomst. René Arts: Ermelo geeft aan een inclusieve gemeente te zijn, dat wil zeggen dat iedereen zich in Ermelo thuis moet kunnen voelen en zichzelf kan zijn, we hopen helder te krijgen of deze aanname ook klopt en ook zo ervaren wordt. Van ’t Hul vult aan: ,,Is er inderdaad sprake van sociale acceptatie, durf en kun je als LHBTI+ jezelf te zijn? Wat heb je nodig als LHBTI+ van b.v. de gemeentelijke overheid, op school, binnen de sportvereniging etc." Arts zegt dat het net zo goed omgekeerd is: ,,wat heb je bijvoorbeeld als school en vereniging nodig om al je leerlingen en leden zich veilig te laten voelen." Met de informatie die Progressief Ermelo hoopt op te halen deze avond gaat de raadsfractie van PE vervolgens aan de slag. De bijeenkomst is op woensdag 3 juli, locatie De Dialoog, inloop 19.30 uur, aanvang programma 19.45 uur. I.v.m. de organisatie wordt opgeven op prijs gesteld, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., maar iedereen is ook last minute van harte welkom.