Bewustwordingsactie Lange Haeg

ERMELO - Kinderen hebben vanmorgen aan de Lange Haeg met een lasergun de snelheid van auto’s gemeten. Onder begeleiding van drie wijkagenten stelden Robin, J.J., Chris en Joyja zich verdekt op in de bocht van de woonwijk. Gewapend met een echte lasergun en ‘boetes’ wachtten de kinderen rond 8 uur op het vroege verkeer.

,,Er komen regelmatig klachten binnen van bewoners die melden dat hier in de woonwijk vaak te hard wordt gereden,” vertelt wijkagent Annemarieke van Maanen. Dinsdagmorgen hield bijna iedereen zich echter aan de snelheid. Buurtbeheerder Acca de Boer (Uwoon) vindt de samenwerking tussen buurtbewoners en de wijkagenten essentieel. ,,Zo ontmoet je elkaar in positieve sfeer, niet alleen als er problemen zijn.” In de wijk geldt een snelheidslimiet van 30 km. ,,Maar hoe snel is 30 km eigenlijk,” vertelt een bewoonster. Vanochtend bleven grote snelheidsovertredingen uit. Misschien ook doordat er een auto ongelukkig in de bocht stond opgesteld, waardoor automobilisten vroegtijdig op de rem trapten.

Bewustwordingsactie

Voor de kinderen was het niet minder spannend. J.J. had voor het eerst een lasergun in zijn handen en dat was best wel zwaar. Voor Chris was dat iets makkelijker. Nadat hij uitgebreide uitleg had gekregen van wijkagent Christiaan ging hij aan de slag. Euforie was er toen een zwarte suzuki de snelheidsmeter boven de 30 km liet stijgen. Boetes hebben ze tijdens deze bewustwordingsactie niet uitgedeeld.