Informatiemarkt voor maatschappelijke stage

ERMELO - Vrijdag konden leerlingen van Christelijk Scholengemeenschap Groevenbeek op de informatiemarkt een locatie uitkiezen voor de maatschappelijke stage. Alle leerlingen volgen in hun schooltijd een stage van 30 uren, waarbij ze buiten schooltijd vrijwilligerswerk doen bij bijvoorbeeld een instelling, organisatie of sportvereniging.

De maatschappelijke stage is sinds het schooljaar 2015-2015 niet meer verplicht. Groevenbeek kiest er echter voor haar leerlingen wel deze stage te laten doen. Het biedt scholieren de mogelijkheid om tijdens hun schooltijd kennis te maken met de samenleving, door bijvoorbeeld te wandelen met ouderen of een sponsorloop te organiseren.

Informatiemarkt

Er hadden zich 35 verschillende instanties aangemeld om op de informatiemarkt leerlingen te vertellen over de mogelijkheden voor het invullen van deze stage. Zo waren er sportverenigingen, welzijnsorganisaties als Materra, Bartimeüs, ’s Heerenloo, Jong Putten, maar ook museum Het Pakhuis en de Schaapskooi waren vertegenwoordigd. Ruim 600 leerlingen maakten gebruik van deze kans om zich te oriënteren, een mooie match te maken en contactgegevens uit te wisselen.

Rijk

Volgend schooljaar gaan de leerlingen dan op pad om hun stage in te vullen. Een leerling die haar maatschappelijke stage had afgerond, merkte ooit op: “Voor dit vrijwilligerswerk word je niet betaald, maar je wordt er wel rijk van”. Een mooie verwoording van waar het bij de maatschappelijke stage van Groevenbeek om gaat.