Kennis van de taal, cultuur en gebruiken

ERMELO – Vandaag ontvingen 35 leerlingen van Christelijk College Groevenbeek het Chinees diploma HSK. In de lessen is niet alleen aandacht voor de taal, maar ook voor de Chinese cultuur en typische gebruiken. 

De leerlingen deden enkele weken terug examen voor HSK 1, 2 of 3. Onder hen waren ook vijf VMBO-leerlingen, wat een uitstekende prestatie is. In de lessen Chinees is niet alleen aandacht voor de taal, maar zeker ook voor de Chinese cultuur en typische Chinese gebruiken. Dit jaar heeft voor het derde achtereenvolgende jaar een groep leerlingen de taal in de praktijk kunnen brengen tijdens hun excursie naar China. Naast een bezoek aan de partnerschool in Zhenjiang werden ook de indrukwekkende steden Beijing en Shanghai bezocht. De Chinese media hebben ook aandacht besteed aan het bezoek uit Ermelo.

Gebak

De leerlingen ontvingen het diploma uit handen van de directieleden Ronald Brouwer en Leonie Prins. Hun docente, mevrouw Hong Chen, trakteerde haar leerlingen op gebak, een glaasje fris en een welverdiend applaus. Maar ook Hong Chen kreeg een applaus voor de uitstekende begeleiding van de leerlingen die de Chinese lessen volgden.