Beschuit met muisjes in Het Pakhuis

ERMELO/ REGIO - Voor het eerst sinds de terugkeer van de wolven in Nederland zijn er nu jonge welpjes gesignaleerd. Een historisch moment. Daarom heeft museumdirecteur Germa Greving besloten aanstaande zaterdag in museum Het Pakhuis een ‘babyshower’ te houden met natuurlijk beschuit met muisjes voor de visite.

Het wolvenpaar dat sinds een aantal maanden vertoeft in deze regio heeft in elk geval drie jongen gekregen. Dat blijkt uit de filmbeelden van de provincie Gelderland. Volgens de provincie hebben deskundigen bevestigd dat het gaat om drie wolvenwelpen. Het is voor het eerst in twee eeuwen dat er in Nederland wolven in het wild geboren zijn, aldus de provincie. 

Beelden

De dieren zijn gefilmd in het noordelijke deel van de Veluwe. De kans was reëel dat de dieren gepaard hadden of mogelijk al jonge wolven hadden gekregen, maar bewijs daarvoor ontbrak tot op heden. De plek waar de videobeelden zijn gemaakt, wordt geheim gehouden. De provincie wil zo voorkomen dat mensen op zoek gaan naar de jonge dieren. ,,Maar in museum Het Pakhuis is momenteel een grote tentoonstelling over de wolven.,” vertelt Greving. ,,En in het museum sta je letterlijk oog in oog met de wolven.” De tentoonstelling is een echte publiekstrekker. ,,We merken dat er veel nieuwsgierigheid is rond dit roofdier. We geven in Het Pakhuis veel informatie inclusief een stukje historie. Maar we zijn ook het leukste doe en beleefmuseum van de Veluwe, dus de kinderen kunnen hier ook hun gang gaan!” Aanstaande zaterdag opent het museum om 10.30 uur de deuren. Voor iedere gast is er dus beschuit met muisjes. Om 11.00 uur start er speciaal voor deze gelegenheid een rondleiding. Ook zijn de eerste beelden van de welpjes te zien. www.hetpakhuisermelo.nl