Definitieve masterplan bijna klaar 

ERMELO - Op woensdagavond 3 juli organiseert GGz Centraal op landgoed Veldwijk een informatieavond over het masterplan en de toekomstplannen. Een groot gedeelte van het vastgoed op het landgoed verloor haar functie als gevolg van veranderingen in de zorg. Daarnaast zijn verschillende zorggebouwen verouderd.

De kwaliteit van de locaties sluit niet langer aan op de zorgverlening die de cliënten nodig hebben. Dit betekent dat GGz Centraal wil investeren in nieuwe zorggebouwen. Reden voor de zorginstelling om zich te beraden op een andere invulling van het Ermelose landgoed.

 

Masterplan Veldwijk

Begin vorig jaar is met de vaststelling van de structuurvisie 'Landgoed Veldwijk & De Hooge Riet' de eerste stap gezet in de planvorming. GGz Centraal werkte, als eigenaar van het terrein, de structuurvisie verder uit in de vorm van een masterplan. Het masterplan schetst de ruimtelijke uitgangspunten voor de herontwikkeling van Veldwijk. Locatie De Hooge Riet maakte eerder nog onderdeel uit van de structuurvisie en is inmiddels verkocht aan Heijmans Vastgoed. De Hooge Riet valt daarmee buiten het masterplan.

Besluitvorming

GGz Centraal streeft er naar om het definitieve masterplan eind van de zomer aan te bieden aan de gemeente Ermelo. De verwachting is dat hierover eind 2019 besluitvorming plaatsvindt. Voordat GGz Centraal het masterplan aan de gemeente aanbiedt, wil zij belangstellenden en belanghebbenden informeren over de inhoud van het plan. De informatieavond wordt gehouden in Beukenrode op Veldwijk.