'Na twintig jaar was dit ook wel nodig' 

ERMELO - De Kringloopwinkel aan de Burgemeester van Oordtstraat is de afgelopen tijd flink verbouwd. Chris Woortman, Adrie de Grijs en Kees de Rover zijn trots op het resultaat. ,,Niet dat we het met zijn drieën gedaan hebben hoor,” lacht De Grijs bescheiden. Nee, de Kringloopwinkel draait op meer dan honderd vrijwilligers.

De mannen waren maanden druk met de kledingafdeling. ,,Normaal gesproken zijn het vooral dames die hier rondlopen,” vertelt Kees de Roover. Hij is een van de beheerders van de Kringloopwinkel. De mannen vinden het vooral leuk dat er nu ruimte is voor een grotere hoeveelheid kleding. ,,Maar er is nog veel meer voorraad,” vult De Grijs aan. Hij toont stapels verhuisdozen vol kleding die in de opslag staan. ,,Maar het mooie is dat we de winterkleding en zomerkleding per seizoen kunnen wisselen.”

Trap

De Kringloopwinkel heeft een ware metamorfose ondergaan. Althans het eerste deel van de verbouwing is bijna voltooid. ,,Na twintig jaar was dit ook wel een keer nodig,” vertelt Dick Hoogenboom, bestuurslid van de vrijwilligersorganisatie. Achterin het pand is een gloednieuwe trap gerealiseerd. Zo kunnen bezoekers veiliger naar de bovenverdieping. Daar treft men een uitgebreide collectie tweedehands lampen en electronica. Ook staan er babyspullen. Alles is veel ruimer opgesteld en beter vindbaar, wat uiteindelijk ook tot meer omzet zal leiden.

Boeldag

Dat de kledingafdeling zo ruim en centraal is opgezet is overigens niet vreemd, aangezien kleding een van de best verkopende producten is. De mannen, die de afgelopen tijd bergen werk hebben verzet, maken zich nu op voor de organisatie van de Boeldag. ,,Daarom hebben we de verbouwing even gepauzeerd,” vertelt De Roover. ,,Dat vraagt ook veel van de vrijwilligers.” Woortman en De Grijs laten zien wat er na september nog gedaan moet worden. ,,Dit deel is minder complex,’ vertelt De Grijs, wijzend op de rekken met keukengerei. ,,Heel vroeger was dit een school en waren hier drie lokalen.” Hij schetst hoe de indeling ongeveer geweest moet zijn.

Aanstaande zaterdag is er een extra verkoop van gereedschappen. Dit gebeurt voor het pand aan de Burgemeester van Oordtstraat tijdens de reguliere openingstijden. www.kringloopwinkelermelo.nl