Elfstedenzwemtocht, een onvergetelijke belevenis

ERMELO - De tienjarige Karlijn Siderius zwom gisteren samen met Lili Oosting mee in het spoor van Maarten van der Weijden tijdens zijn Elfstedenzwemtocht. Karlijn heeft 1444 euro opgehaald wat naar Hersentumor onderzoek gaat en met het team is er een bedrag van 9500 euro verzameld.

Onder begeleiding van haar vader dook de Ermelose in Stavoren in het water om 500 meter mee te zwemmen. Het was een grote happening. Maarten van der Weijden heeft elf doelen gekozen waarvoor hij zich, mét zijn ‘meezwemmers’ inzet. De opbrengst komt ook dit keer voor de volle 100% ten goede aan kankerpatiënten. Daarnaast konden meezwemmers zelf kiezen voor welk van de doelen zij specifiek geld wilden ophalen. Karlijn koos dus voor het Hersentumor onderzoek.

Sportieve prestatie

De afgelopen weken stond alles in bij de familie Siderius in het teken van deze sportieve prestatie. Er werd niet alleen geld opgehaald, ook moest er stevig worden getraind. Dat deden ze in het Zeuwmersegat in Voorthuizen, want buiten zwemmen is toch wat anders dan binnen in een zwembad waar Karlijn drie keer per week te vinden is. Een hele bijzondere ervaring, zo meldt haar moeder Marjolein Siderius. ,,Ze hebben met elf minioren van DWK uit Barneveld 500m gezwommen in Stavoren waar Maarten van der Weijden zaterdag door kwam.”

Schema

Maarten van der Weijden heeft met zijn zwemtocht tot nu toe al 1,4 miljoen euro opgehaald. Met de zwemmer zelf gaat het ook goed. Hij ligt ruim voor op schema en voelt zich goed. Van der Weijden heeft 74 uur uitgetrokken voor de Elfstedenzwemtocht. Hij is vrijdagavond van start gegaan en hoopt maandagavond weer terug te zijn in Leeuwarden.