Nadenken over plannen

ERMELO – Vanmorgen is eindelijk een begin gemaakt met de sloop van het winkelpand aan de Stationsstraat 72 in Ermelo. Het pand dat 15 maanden geleden getroffen werd door een felle brand, stond er sindsdien haveloos bij. Het was velen een doorn in het oog en er overheerst dan ook blijdschap nu de resten ook verwijderd worden.

De uitslaande brand in de nacht van 22 op 23 maart vorig jaar legde het redelijk authentieke pand aan de Stationsstraat 72 in de as. Hierbij raakten ondernemers hun winkel en de bewoners van de appartementen erboven hun woning kwijt. Eigenaar H. Tempel heeft daarna nagedacht over nieuwe plannen op deze locatie. Uiteindelijk is het verkocht aan Fontes BV.

Asbest

Vanmorgen is de firma Kamphorst begonnen met de sloop van het pand. Inmiddels was het asbest al verwijderd. ,,Ook is er bodemonderzoek gedaan,” vertelt René Dijkhuis namens Fontes BV. Het is nog niet duidelijk wat er gebouwd zal gaan worden. ,,Daar moeten we goed over nadenken,” aldus Dijkhuis. ,,Maar allereerst wilden we de troep op deze prominente plek weghalen uit het zicht.” De aankoop is ook nog maar kort geleden voltooid en de eigenaar wil alle ideeën goed afwegen. ,,Het kan zijn dat er opnieuw een winkel komt, maar voor hetzelfde geld worden het woningen. We weten het nog niet.” Dijkhuis stelt dat het nu eerst zaak is dat het wandelgebied op deze locatie wordt aangepakt en dat bezoekers aan het centrum niet meer geconfronteerd worden met de restanten van de brand.