Draaitelefoons krijgen nieuw leven

ERMELO - Tijdens een feestelijke bijeenkomst woensdagavond bij woonzorgcentrum De Amaniet aan de Varenlaan in Ermelo werden de zogenaamde Wonderfoons officieel in gebruik genomen.

Een Wonderfoon is een omgebouwde ouderwetse draaitelefoon. Door vernuftige software kan men als de hoorn van de haak wordt genomen en een cijfer wordt gedraaid, liedjes uit het verleden horen. Het is een hulpmiddel dat bewoners met bijvoorbeeld de ziekte Alzheimer vele, fijne geluksmomenten kan bezorgen.

Verrukt

Hessel Lodder, regiomanager van de Zorggroep Noordwest-Veluwe, overhandigde de eerste Wonderfoons aan bewoners van De Amaniet, die daar zichtbaar verrukt mee waren. Hessel dankte projectleider Tirza de Lange voor het mooie resultaat: dankzij de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers konden maar liefst 45 Wonderfoons gerealiseerd worden. Na afloop van het inwijdingsfeest dat met roomsoesjes en champagne werd gevierd, werden de Wonderfoons onder vrolijke muzikale begeleiding van dweilorkest De Bladbloazers uit Harderwijk bij het volgende woonzorgcentrum, De IJsvogel, afgeleverd. De overige woonzorgcentra van de Zorggroep Noordwest-Veluwe ontvangen hun Wonderfoons binnenkort.