Gratis verlichtingssetjes beschikbaar

ERMELO – Op vrijdag 11 oktober wordt op de parkeerplaats achter het vmbo-gebouw bij college Groevenbeek een fietsenwerkplaats opgebouwd. Er komt een trailer te staan met een mobiele fietsenwerkplaats. Er zijn van monteurs van Veilig Verkeer Nederland aanwezig die de fietsen keuren en reparaties gaan uitvoeren.

De monteurs krijgen hierbij ondersteuning van de leerlingen van de afdeling Groen. Die leerlingen hebben namelijk al ervaring opgedaan in GROEVENBIKE, de fietsenwerkplaats van de school. Er zullen op deze dag zo’n 300 fietsen worden gecontroleerd op verschillende veiligheidsaspecten. Groevenbeek stelt verlichtingssetjes beschikbaar voor fietsen die ondeugdelijke verlichting voeren. Groevenbeek organiseert deze actie omdat de leerlingen binnenkort weer in het donker op de fiets naar school moeten. Dit jaar werken hier ook Veilig Verkeer Nederland, De Regiobank en de Gemeente Ermelo aan mee.

DVS

Op donderdag 17 oktober is er voor het derde jaar op rij een gratis fietskeuring bij DVS’33 Ermelo. De fietskeuring wordt georganiseerd door Vliek Tweewielers en de ANWB Wegenwacht. De keuring vindt plaats tussen 17.00 tot 19.00 uur op de fietsenparkeerplaats op het terrein van DVS’33. Tijdens de fietsenkeuring wordt de hele fiets vakkundig nagekeken. Kleine reparaties worden direct uitgevoerd. Vliek Tweewielers stelt voor de eerste honderd deelnemers een gratis verlichtingssetje beschikbaar.