Jury zoekt inspirerende ideeën

ERMELO/ REGIO - Vanaf vandaag kunnen basisscholen in de provincie Gelderland weer meedingen naar de felbegeerde TechniekTrofee, een landelijk initiatief van Jet-Net & TechNet. Er zijn twee prijzen te winnen. Een Inspiratieprijs van €2.500,-. Deze gaat naar de basisschool met het meest inspirerende idee voor wetenschap- en techniekonderwijs (W&T). En nog eens €2.500,- voor de basisschool die wetenschap- en techniekonderwijs op een enthousiasmerende manier in het lesprogramma heeft verweven. Beide winnende scholen ontvangen naast de geldprijs en trofee een W&T Experience voor al hun leerlingen. 

Wetenschap & Techniek op de basisschool helpt leerlingen om al op jonge leeftijd hun talenten te ontdekken. Steeds meer basisscholen gaan er daarom mee aan de slag. Sinds 2014 bestaat de TechniekTrofee die dit jaar voor de zesde keer wordt georganiseerd. Hiermee worden basisscholen die W&T in hun onderwijs (willen) verankeren, in het zonnetje gezet. Basisscholen in het hele land kunnen hun ideeën voor W&T-onderwijs of hun voorbeelden ervan inzenden via het deelnameformulier op www.techniektrofee.nl De inzendtermijn loopt tot en met 22 november 2019. Daarna buigt de jury zich over de inzendingen om per categorie maximaal drie nominaties te kiezen. Daaruit selecteert de jury de winnaars van de TechniekTrofee en van de Inspiratieprijs, die op 29 januari 2020 bekend worden gemaakt.

Eigentijds

De leerlingen ontwikkelen zich met behulp van eigentijdse, uitdagende en aansprekende W&T-lessen, in het bijzonder op sociaal-emotioneel gebied. Lianne Bonte, leerkracht en W&T-coördinator bij De Reis van Brandaan: ,,Door het winnen van de TechniekTrofee is het voor ons nog duidelijker geworden dat we op de goede weg zijn om onze kinderen klaar te stomen voor de veranderende toekomst. De leerlingen van onze speciale basisschool ervaren dat ze weer nieuwsgierig kunnen zijn. Ze leren door te ontdekken, ze mogen proberen en fouten maken. Onze leerlingen hebben vaak te maken gehad met tegenslag en falen. W&T-onderwijs draagt bij aan het vergroten van het zelfvertrouwen. Het opdoen van succeservaring speelt daar een grote rol in. Alle leerkrachten op onze school leren mee, we gaan de kinderen steeds meer begeleiden in plaats van leiden. We leren ze los te laten en minder voor ze te zorgen."

Over Jet-Net & TechNet

De TechniekTrofee is een landelijk initiatief van Jet-Net & TechNet, een netwerk van honderden bedrijven en scholen met als doel om jongeren een reëel en positief beeld te geven van technische beroepen. We koppelen bedrijven en scholen aan elkaar en inspireren samen jongeren vanuit een technologische invalshoek bij het maken van een bewuste keuze voor hun toekomstige studie en carrière. Jet-Net &TechNet is onderdeel van Platform Talent voor Technologie. Meer informatie: www.jet-net.nl