Gemeente betaalt financiële vergoeding van € 71.426,-

ERMELO - De gemeente Ermelo draait op voor de schade van de diefstal van IPads en MacBooks op Christelijk College Groevenbeek. Dit komt omdat de gemeente geen verzekering had afgesloten voor de inboedel van de school. Zo valt er voor Groevenbeek niks verhalen bij de verzekeraar.

Op 16 augustus 2018 heeft een inbraak plaatsgevonden bij het Christelijk College Groevenbeek. Vier dagen later ontdekten medewerkers dat er een grote partij computerapparatuur was verdwenen. Bij het uitkijken van de bewakingsbeelden zag men hoe twee onbekende mannen geruime tijd in het pand verbleven. Op de beelden is duidelijk te zien dat ze met karren vol computerapparatuur door de school liepen. Uiteindelijk verlieten de twee het pand.

Vergoeding

Uit onderzoek is gebleken dat vermoedelijk tijdens het gebruik van de school door een kerkgenootschap een aantal infraroodsensoren is afgeplakt. In één van de ruimten op de begane grond is een draairaam ontgrendeld waarna de daders kennelijk op een later moment via dit raam naar binnen zijn gegaan, hun buit hebben verzameld en vervolgens ongezien hebben afgevoerd. Door de school is aangifte van diefstal gedaan, er is namens de gemeente Ermelo een expertisebureau ingeschakeld en er is een expertiserapport opgesteld. Het schadebedrag voor de inventaris bedraagt € 70.961,- en de braakschade € 465,-. Dit voorjaar is een 39-jarige man uit Utrecht aangehouden die wordt verdacht de diefstal te hebben gepleegd. Door het Groevenbeek College is bij de politie aangegeven dat zij de schade op de verdachte willen verhalen. Of dit gaat leiden tot een schadevergoeding is twijfelachtig. En omdat de gemeente Ermelo geen verzekering had afgesloten voor de inboedel van het Christelijk College Groevenbeek draait deze op voor de financiële vergoeding ter hoogte van € 71.426,-.